2017-11-23 16:50:46• hírek • Bede Emőke

Drága mulatság lesz a tilosban parkolás

A csütörtöki tanácsülés egyik legvitatottabb napirendi pontja a szabálytalanul parkoló autók elszállítását és ennek díjszabását érintette.

A tervezet szerint jövő évtől kezdődően a szatmárnémeti közterület-fenntartó vállalatnak lehetősége lesz elvontatni a tilosban parkoló autókat, így enyhítve az utóbbi években kialakult parkolási káoszt. Az elvontatás műveletének és az autó tárolásának költségei természetesen a jármű tulajdonosát terhelik majd.
 

Az ellenzék kérdéseit a tervezettel kapcsolatban Ciprian Craciun, a Szociáldemokrata Párt tanácsosa tolmácsolta. Mint kiderült, a PSD és az ALDE számára nem világos, miként lesz hosszútávon jövedelmező a most megtervezett rendszer: miből fogják a speciális vontatóautó költségeit és a 18 új munkaerő fizetését fedezni, valamint mi lesz, ha elfogynak a tilosban parkoló autók. Az ellenzék számára az is kérdéses volt, hogy egyáltalán sikerül-e az önfenntartáshoz szükséges pénzösszeget kitermelni.
 

A tanácsülésen jelen volt a közterület-fenntartó vállalat vezetője, aki a felvetett kérdésekre igyekezett annak rendje és módja szerint megfelelni. Cristian Bozai-Voda elmondta, hogy a 18 alkalmazottat a vontatóautót biztosító cég fogja kiképezni, azonban ez nem jelenti azt, hogy máshoz ne értenének. Ha megfogyatkozik számukra a tennivaló, a város önkormányzata más munkaterületeken vetheti be őket, így foglalkoztatásuk biztosítva van minden eshetőségre.
 

Az ellenzék nemtetszése ellenére a tanács megszavazta a tervezetet. 2018-tól kezdve amennyiben egy jármű vét a közterület használatának szabályai ellen, a vállalat autója elvontatja azt a Transurban telephelyére. Ennek költsége 500 lej, ezenfelül pedig napi 50 lejes tárolási díjat számolnak fel. A közterület-fenntartó vállalat munkatársai három váltásban dolgoznak majd, így a nap bármely szakában meglephetik a rossz helyen parkolókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: